Masterclass

Masterclass2011-05-16T14:09:40+00:00

Improvisation/Instant composition – dans och musik

I samarrangemang med Dansalliansen & Musikalliansen.

[twocol_one]Masterclass/Workshop för dansare och kontrabasister med Julyen Hamilton och Barre Phillips, två av improvisationsvärldens mest välrenommerade konstnärer. En sällsynt chans att ta del av deras kunskap om samarbetet dans – musik.

Kursen utforskar improvisationens praktik genom studier av teknik och komposition, där dansaren och musikern skapar tillsammans, i en gemensam sfär.

Varje deltagare har möjlighet att artikulera och utveckla sina egna strategier för att göra konstnärlig val i stunden. Arbetet fokuserar även på hur dansaren/musikern använder tid och rum inom improvisationen, och hur man förhåller sig till sin egen kreativitet i samspel med andra. Kursen följs av festivalen Dance’nBass i Göteborg och Dalsland, med föreställningar av Hamilton/Phillips och ett antal andra svenska och internationella duos.[/twocol_one] [twocol_one_last]Information till musiker:
Till kursen kan i första hand kontrabasister ansöka, och gärna även de som arbetar elektro-akustiskt med sitt instrument. I mån av plats kan också andra stråkmusiker ansöka.

Kursen vänder sig till musiker med tidigare improvisations-erfarenhet oavsett genre, men även till musiker som vill utveckla sin kunskap om improvisation och solo-spel, i samarbete med dans.

Plats:
Danscentrum Väst, Ärlegården i Göteborg
Måndag 22 augusti – torsdag 25 augusti 2011
kl 10-12 & 13-17 [/twocol_one_last]

[hr]

Lärare

[twocol_one]

Julyen Hamilton

Julyen Hamilton är dansare, koreograf, poet och pedagog och har varit verksam inom dessa fält sedan mer än 35 år. Ursprungligen från England bor han nu utanför Barcelona, när han inte undervisar och står på scen runt om i världen. Han arbetar huvudsakligen med improvisation, ofta solo, eller med sin grupp Allen’s line. Förutom med Barre Phillips har han samarbetat med många musiker däribland Michael Moore, Fred Frith och Axel Dörner. www.julyenhamilton.com [/twocol_one] [twocol_one_last]

Barre Phillips

Barre Phillips är kontrabasist från USA, men bor sedan länge i södra Frankrike. Han anses vara en föregångare och en av de ledande musikerna inom improvisationskonsten. Hans inspelning Journal Violone (1968) var jazzhistoriens första album med solo kontrabas och han har sedan dess fortsatt utveckla sitt solospel. Dessutom har han spelat tillsammans med många framstående musiker och även som kompositör arbetat med film och nutida dans. [/twocol_one_last] [hr]

[twocol_one]Kursen är kostnadsfri för professionella dansare och musiker.

Ansök här: http://www.dansalliansen.se/Aktuella-kurser-och-workshops/ [/twocol_one] [twocol_one_last]För ytterligare information:
kontakta Petra Wormbs på Dansalliansen 08-442 79 94    petra.wormbs@dansalliansen.se
[/twocol_one_last]